Ga naar hoofdinhoud

Locatiegegevens bekijken & bewerken

De locatiedetailpagina geeft je een volledig overzicht van de gegevens van een locatie, met de mogelijkheid om alle velden ter plekke te bewerken en activiteiten op die locatie te beheren.

De detailpagina openen

Je kunt de detailpagina van een locatie bereiken door:

  • Te klikken op een locatienaam in het gedeelte Locaties op de detailpagina van een klant.
  • Rechtstreeks naar de URL van de locatie te navigeren.

Bovenaan de pagina zie je een ← Terug-link om terug te keren naar de klantdetailpagina.

Paginasecties

Locatieoverzicht

Het overzichtsgedeelte toont:

  • Extern locatie-ID — Je eigen referentienummer voor deze locatie (weergegeven in monospace-lettertype).
  • Naam — De beschrijvende naam van de locatie.
  • Contactpersoon — De contactpersoon ter plaatse.
  • Telefoonnummer contact — Het telefoonnummer van de contactpersoon.
  • Google Maps-link — Een link om deze locatie op Google Maps te bekijken.
  • Notities — Notities die alleen zichtbaar zijn voor je team.

Adres

Toont het volledige adres van de locatie, inclusief:

  • Straatnaam en huisnummer — De straatnaam en het huisnummer.
  • Adresregel 2 — Gebouw, verdieping of appartementinformatie.
  • Postcode — De postcode.
  • Stad — De plaatsnaam.
  • Land — Het land.

Coördinaten

Als het adres is gevalideerd, toont dit gedeelte:

  • Breedtegraad en Lengtegraad — De geografische coördinaten.
  • Een kaartvoorbeeld met de positie van de locatie.

Je kunt op Adres valideren klikken om het adres (opnieuw) te valideren en de coördinaten bij te werken. Zie De adresvalidatiekaart gebruiken voor meer informatie.

Activiteiten

Een lijst van alle activiteiten die op deze locatie zijn ingepland. Vanaf hier kun je:

  • Bestaande activiteiten en hun status, prijzen en herhalingsinformatie bekijken.
  • Op een activiteit klikken om naar de detailpagina te navigeren.
  • Nieuwe activiteiten rechtstreeks vanaf deze locatiepagina aanmaken.
  • Activiteiten verwijderen.
  • Achtergebleven activiteiten uit het verleden in bulk opruimen met Verleden opruimen (zie hieronder).

Activiteiten uit het verleden opruimen

In de loop van de tijd verzamelt een locatie activiteiten die in het verleden waren ingepland, nooit zijn gestart en nooit op een route terecht zijn gekomen — dode regels die de activiteitenlijst en de planner vervuilen. De knop Verleden opruimen in de kop van het gedeelte Activiteiten verwijdert precies die activiteiten, nadat je ze hebt beoordeeld.

Welke activiteiten worden aangeboden

Een activiteit op deze locatie wordt alleen aangeboden voor opruiming wanneer alles hieronder klopt:

RegelWat het betekent
Ingepland in het verledenDe geplande datum ligt vóór vandaag. Activiteiten van vandaag of later worden nooit aangeboden.
Nooit gestartDe status is nog steeds Gepland. Activiteiten met de status In uitvoering, Voltooid, Kan niet worden voltooid of Geannuleerd worden nooit aangeboden.
Niet op een routeDe activiteit is aan geen enkele route toegewezen.
Niet gefactureerdDe activiteit staat niet op een factuur (geannuleerde facturen tellen niet mee).
Geen terugkerende reeksHet hoofdrecord van een terugkerende reeks wordt nooit aangeboden, omdat het verwijderen daarvan ook de toekomstige herhalingen zou verwijderen. Individuele herhalingen uit het verleden worden wel aangeboden en worden stuk voor stuk verwijderd.

Dit garandeert dat de opruiming nooit invloed heeft op huidig of toekomstig werk.

Een opruiming uitvoeren

  1. Open de locatiedetailpagina en scroll naar het gedeelte Activiteiten.
  2. Klik op Verleden opruimen. FlowForth zoekt de in aanmerking komende activiteiten op en opent een controlevenster.
  3. Het venster toont elke kandidaat met datum en titel. Herhalingen van een terugkerende reeks krijgen een badge Instantie.
  4. Alles is standaard aangevinkt. Vink af wat je wilt behouden, of gebruik Alles selecteren om de hele lijst in één keer aan of uit te vinken.
  5. Klik op de verwijderknop — deze toont het actuele aantal (bijvoorbeeld 7 activiteiten verwijderen) en is uitgeschakeld zolang er niets is geselecteerd.
  6. Het venster sluit, de activiteitenlijst wordt vernieuwd en een groene melding bevestigt hoeveel activiteiten zijn verwijderd.

Is er niets op te ruimen, dan meldt het venster eenvoudigweg Geen activiteiten uit het verleden om op te ruimen. en biedt het alleen een knop Sluiten.

Overgeslagen activiteiten

Elke geselecteerde activiteit wordt op het moment van bevestigen opnieuw tegen bovenstaande regels gecontroleerd — zo wordt een activiteit die intussen op een route is gezet of is gestart niet per ongeluk verwijderd. Zo'n activiteit wordt overgeslagen in plaats van dat de hele opruiming mislukt, en de bevestigingsmelding vermeldt deze met de reden:

RedenBetekenis
Bestaat niet meerDe activiteit was al verwijderd.
Niet in het verledenDe activiteit is verplaatst naar vandaag of later.
Al gestart of afgerondDe status is niet langer Gepland.
Toegewezen aan een routeDe activiteit is aan een route toegevoegd.
Staat op een factuurDe activiteit staat op een factuur.
Terugkerende reeksHet is het hoofdrecord van een terugkerende reeks.
waarschuwing

Verwijderde activiteiten kunnen niet worden hersteld. Controleer de lijst in het venster voordat je bevestigt — alles wat is aangevinkt wordt verwijderd.

info

Voor het opruimen van activiteiten uit het verleden is de rol Organisatiebeheerder vereist, net als voor het verwijderen van een losse activiteit.

Een locatie bewerken

  1. Klik op de knop Bewerken in de rechterbovenhoek van het locatiegedeelte.
  2. Alle velden worden bewerkbaar.
  3. Breng je wijzigingen aan.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan om toe te passen.

De pagina keert terug naar de leesmodus met je bijgewerkte informatie.

Validatie

Tijdens het bewerken valideert FlowForth je invoer:

  • Naam — Verplicht. Elke locatie moet een naam hebben.
  • Straatnaam en huisnummer — Verplicht. De straatnaam en het huisnummer moeten worden ingevuld.
info

Het veld Extern locatie-ID is handig wanneer je FlowForth naast een ander systeem gebruikt en locaties moet kruisverwijzen. Het wordt ook gebruikt als de matchingsleutel tijdens bulkimport.

Een locatie verwijderen

Om een locatie te verwijderen:

  1. Open de locatiedetailpagina.
  2. Klik op de knop Verwijderen.
  3. Bevestig de verwijdering in het dialoogvenster.
waarschuwing

Het verwijderen van een locatie verwijdert ook alle activiteiten die eraan gekoppeld zijn. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Zorg ervoor dat je de locatie of de bijbehorende activiteiten niet meer nodig hebt voordat je deze verwijdert.

Zie ook

Was this page helpful?